Advies voor ouders waarvan hun kinderen waterpijp roken

Advies voor ouders waarvan hun kinderen waterpijp roken

In deze blog geven we ouders waarvan de kinderen waterpijp roken wat tips mee. Het is eigenlijk de meeste simpele tip, maar toch halen we hem naar voren. Geef zelf het juiste voorbeeld. Zorg ervoor dat jullie als ouders beide niet roken. Dit scheelt al een hoop, zo geef je duidelijk aan dat roken niet goed is. Wanneer beide of één van de ouders zelf rookt, komt het minder goed over om te zeggen dat roken niet goed voor je is. Dan krijg je al snel het antwoord: ”Waarom rook jij dan?”. Daar kun je vervolgens weinig op zeggen.

Maak duidelijke afspraken met je kind(eren)

Stel duidelijke regels op, voor je 18e verjaardag mag je niet roken. Of wanneer je netjes voor je 18e niet hebt gerookt krijg je je rijbewijs van ons cadeau. Rook je wel voor je 18e? Moet je je rijbewijs zelf betalen. Het komt steeds vaker voor dat ouders een goede deal sluiten met hun kind(eren) om er voor te zorgen dat zij niet voor hun 18e roken. Het is namelijk voor je 18e ook heel lastig om aan rokerswaar te komen. Je krijgt het namelijk niet mee als minderjarig persoon in de supermarkt of een lokale tabakszaak. De tip is dus, maak duidelijke afspraken en kom deze ook netjes na als je kind bijvoorbeeld tot zijn 18e niet gerookt heeft. En je gezegd hebt dat ze dan hun rijbewijs cadeau kregen, dan moet je dit ook echt geven. Zo niet? Komt er een vertrouwensbreuk. Pas dus heel goed op dat je geen deals sluit die je later niet kunt nakomen.

kinderen waterpijp roken

Zoek informatie op over de werking van de waterpijp en de gevolgen

Kinderen waterpijp roken? Het klinkt heel vreemd, maar toch gebeurt het regelmatig dat minderjarige waterpijp roken. Als ouder is het belangrijk om te weten wat een waterpijp, ook wel shisha genoemd onder jongeren precies in houd. Dan weet je tenminste waar zij mee in aanraking kunnen komen. Wat ook heel erg belangrijk is zijn de gevolgen. Roken is nooit goed, maar één shisha sessie (1 uur lang waterpijpen) staat gelijk 200 sigaretten. Dat zijn al snel 10 pakjes sigaretten die je dan in één uur naar binnen werkt. Dit kan natuurlijk nooit gezond zijn. Zorg er dus voor als ouder dat jij goed op de hoogte bent water een waterpijp aka shisha aka hookah inhoud en wat de gevolgen voor uw kind(eren) kunnen zijn.

Afsluitende feitjes

In Nederland is roken een van de grootste dood veroorzakers. In Nederland zijn ruim 3.500.000 rokers, gemiddeld gezien zullen meer dan 50% van hen overlijden aan de gevolgen van roken. Mits zij natuurlijk blijven roken, het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je rookt. De kettingrokers zijn het ergste, deze lopen het meeste gevaar. Ongeveer 20.000 mensen sterven per jaar aan het gevolg van roken. Uit onderzoek kwam naar voren dat ongeveer 20 tot 30% van alle kanker gevallen wordt veroorzaakt door het roken. Wees hier dus bewust van als shisha gebruiker of als ouder waarvan de kinderen de waterpijp gebruiken.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges