Dit moet je doen om meer rook uit je waterpijp te krijgen

Merk je dat er maar weinig of zelfs helemaal geen rook uit je waterpijp komt? Misschien heb je dit al op verschillende manieren proberen op te lossen, maar heeft nog niets echt geholpen. Er zijn veel verschillende oorzaken van een verminderde rookontwikkeling. Hier leggen we je uit wat deze oorzaken zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer rook uit je waterpijp krijgt.

Waterpijp rook

Bevestiging

Als je je waterpijp net in elkaar hebt gezet, kan het zijn dat je iets verkeerd hebt bevestigd. Controleer of de waterpijp overal luchtdicht is. Eventueel kun je rubbertjes iets vochtig maken, waardoor je ze makkelijker kunt bevestigen.

Vloeistof

Niveau
Te veel of te weinig water kan een oorzaak zijn van een verminderde rookontwikkeling. Zorg er altijd voor dat de schacht ongeveer 2 centimeter in het water hangt

Soort vloeistof
Naast water kun je de waterpijp ook vullen met andere vloeistoffen. Zo kun je een deel van het water vervangen door melk om grotere rookwolken te kunnen produceren

Waterpijp Kooltjes

Hoeveelheid
Het is belangrijk dat je genoeg shisha kooltjes gebruikt. Als je te weinig kooltjes gebruikt, produceer je minder hitte en dus minder rook. Aan de andere kant moet je ook niet te veel kooltjes gebruiken, omdat je tabak dan kan gaan verbranden. Twee of drie kooltjes is meestal het beste. Probeer hier zelf de juiste balans in te vinden.

Soort kooltjes
Je kunt het beste vierkante natuurkolen gebruiken voor een goede verspreiding van de hitte. Maar je kunt ook gaan voor de nieuwste trend: steam stones.

Tabak of dampsteentjes

Hoeveelheid
Het is belangrijk dat je niet te veel shisha tabak gebruikt, want hierdoor kan de rook zich moeilijk ontwikkelen. Zorg ervoor dat er nog wat ruimte zit tussen de tabak en het aluminiumfolie.

Soort tabak of dampsteentjes
Je kunt een waterpijp roken met tabak of dampsteentjes. Dampsteentjes produceren sowieso minder rook dan tabak. Gebruik je tabak die uitgedroogd is? Dat kun je nog prima roken, maar je krijgt dan wel minder rook.

Aluminiumfolie

Veel waterpijprokers bedekken de tabakskop met maar één laag aluminiumfolie. Het is echter beter om de kop met twee lagen aluminiumfolie te bedekken. Hierdoor wordt de hitte beter verspreidt. Zorg er ook voor dat de gaatjes in het folie goed verdeeld en niet te groot zijn.

Wind

Rook je de shisha buiten? Dan is het slim om gebruik te maken van een windscherm, zodat de kooltjes beter hun werk blijven doen.

Tabakskop

Om grote rookwolken te produceren kun je het beste kiezen voor een tabakskop die bij het tabakssoort past. Gebruik bijvoorbeeld een trechtervormige tabakskop voor nattere tabakssoorten, zoals een Vortex bowl of een Phunnel bowl. Voor drogere tabakssoorten kun je weer beter een kleikop gebruiken. Weet je niet welke kop je het beste kunt gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een Phunnel bowl

Soort waterpijp

Voor de rookontwikkeling maakt het in principe niet uit welk soort waterpijp je kiest. Wel is het zo dat de ene waterpijp makkelijker rookt dan de andere. Bij een Egyptische waterpijp hoef je bijvoorbeeld minder hard te trekken dan bij een Turkse waterpijp. Bedenk voor jezelf wat jij fijn vindt en kies aan de hand hiervan een waterpijp uit.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges