Verschillende manieren om je waterpijp te inhaleren

Als je voor het eerst shisha of waterpijp rookt kan het best verwarrend zijn hoe je dit moet doen. In dit blog leggen we de verschillende manieren van het inhaleren van rook uit en hoe je het best een waterpijp kan roken.

Een sigaret rook je over je longen, je zuigt eerst aan de sigaret en daarna inhaleer je de rook zodat het in je longen komt. Bij een waterpijp gaat dit anders. In tegenstelling tot een sigaret kun je veel harder zuigen aan een waterpijp en dat doe je dus ook. De beste manier om een waterpijp te roken is dus door redelijk stevig aan de slang te zuigen, je hoort dan ook het bubbelgeluid van het water.

Na een flinke teug hoef je niet meer te inhaleren zoals bij een sigaret, want doordat je hard zuigt vullen je longen zich al met de rook van een waterpijp. Het is alsof je nu gewoon heel diep inademt via je mond. Daarna kun je rustig uitademen en zul je mooie dikke wolkjes rook zien.

Hoe adem je de rook uit?

Je kan de rook op meerdere manieren uitademen, de eerste manier is net als bij een sigaret gewoon uitblazen. De tweede methode is door een soort o’tje te maken met je mond en dan uit te ademen, hetzelfde idee als je een ruit wil laten beslaan. Met deze tweede methode creëer je dikkere rookpluimen dan met de eerste methode omdat er meer rook uit je longen komt in een tragere tempo.

rook uit ademen

Kort samengevat inhaleer je een waterpijp door flink aan de slang te zuigen zodat je longen zich vullen met de rook en door vervolgens met een O vormige mond uit te ademen. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je proberen om shisha trucjes te leren. Een leuk trucje om mee te starten is om rondjes te maken met de rook.

Deze tekst is geschreven voor shisha-lounges.nl.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges