Is shisha roken drugs gebruiken?

Een vraag die wij steeds vaker te horen kregen. Het antwoord is heel simpel, nee shisha roken is geen drugs. Maar je kunt wel drugs gebruiken tijdens een waterpijp sessie. In dit artikel leggen wij het uitgebreid uit. Wanneer men praat over shisha roken, is er geen sprake van drugsgebruik. Maar je moet je wel realiseren dat elke gebruiker zelf bepaald wat hij/zij wilt roken met de shisha. In de shisha lounges en/of waterpijpcafés zal je nooit wiet in je waterpijp krijgen. Maar wanneer jij thuis een waterpijp sessie houdt met bijvoorbeeld vrienden of in je eentje. Dan bepaal jij zelf wat je in de waterpijp stopt om te roken. De normale manier is om smaaktabak te gebruiken, ook wel shisha tabak genoemd. Maar je kunt er dus ook wiet in vermengen, of zelfs pure wiet in stoppen. Dit is echter vrij bijzonder en zal niet snel voorkomen.

De normale manier van roken

De normale manier van roken is dus via waterpijp tabak. Dit kun je zelfs in de winkels in Nederland kopen zoals bijvoorbeeld de Primera of een andere tabakswinkel/sigarenboer. Online zijn de mogelijkheden nog groter, je kunt letterlijk elk soort smaakje bestellen dat jij wilt. En in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland zijn de keuzes nog groter. Je kunt in Duitsland namelijk de beste waterpijp tabak van de wereld kopen. Denk bijvoorbeeld aan merken zoals: Fumari, Social Smoke, Starbuzz, Al-Fakher, Khalil Mamoon en nog vele andere grote internationale shisha smaakjes merken. Deze tabak stop je in de waterpijpkop en daar doe je weer zilverfolie overheen. Dit gebeurt ook wanneer jij een waterpijp sessie houdt in een shisha lounge. Dit is dus geen drugsgebruik maar tabaksgebruik.

fumari waterpijptabak

Kun je er drugs in doen?

Ja, je kunt drugs in je waterpijp doen. Je kunt namelijk wiet vermengen in de waterpijptabak, of zelfs alleen maar wiet in de tabakskop stoppen en deze dan aansteken via de kolen die jij boven op de folie legt. Wij raden het je echter niet aan, er zal veel wiet verloren gaan. Je kunt beter gewoon een jointje draaien als je zin hebt om te blowen. De waterpijp is echt bedoelt voor tabak en dus niet voor drugs. Maar we kunnen het drugsgebruik bij de waterpijp niet uitsluiten. Want elke gebruiker bepaald dus zelf wat hij/zij in de tabakskop stopt en gaat roken.

Hoe komt het dat veel mensen denken dat het drugsgebruik is?

Deze mensen zijn niet goed geïnformeerd, zien mensen aan een waterpijpslang lurken en gaan meteen van het ergste uit. En omdat zij niet weten wat het is, noemen ze het maar slecht en drugsgebruik. Wat dus in de meeste gevallen totaal niet klopt en vaak gewoon een onwetend antwoord is. De waterpijp staat niet voor drugsgebruik en is gewoon net zoals het roken van een sigaar of sigaret met tabak. Het enige verschil is dat je tabak met smaakjes gebruikt en via een slang inhaleert. Maar een sigaret of sigaar noemen wij toch ook geen drugs gebruiken?

Onze conclusie?

Shisha over het algemeen is geen drugs, maar je kunt er wel drugs mee roken.
Wanneer men dus praat over shisha roken of waterpijp roken, mag je er gewoon vanuit gaan dat zij tabak bedoelen en dus de normale manier van roken.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges