Melk in waterpijp

Soms zie je weleens dat er melk bij een shisha wordt gedaan? Waarom doen mensen dat eigenlijk en wat is het effect van melk in een waterpijp in plaats van gewoon water? Hoe veel melk doe je dan in een waterpijp en hoe moet je het achteraf schoonmaken? In dit blog beantwoorden we alle voorgaande vragen over het gebruik van melk in een waterpijp.

Melk zorgt voor dikkere rook

Melk is van zichzelf romig en glijd lekker je keel in. Door melk toe te voegen in een shisha zorg je ervoor dat de rook wat dikker wordt en dat je er ook meer van kan inhaleren. Met dikkere rook kun je vervolgens weer leuke trucjes uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het maken van rondjes of een waterval.

Melk maakt de rook zachter

Voor de mensen die altijd een branderig gevoel hebben in hun keel kan een oplossing zijn om wat melk toe te voegen aan de waterpijp. Melk in je shisha zorgt er namelijk voor dat de rook ook zachter word om in te ademen waardoor jij zonder een branderige keel kan genieten van je shisha.

Hoe werkt dat, melk in de waterpijp?

Melk zorgt voor veel bubbeltjes door de hoeveelheid vet die erin zit. Deze bubbels wil je niet in je slang krijgen omdat het lastig schoon te maken is. Daarnaast wil je natuurlijk ook geen melk in je longen hebben. Daarom kun je het best magere melk gebruiken, deze melk bevat weinig vet en zal dus minder gauw gaan schuimen als volle of halfvolle melk.

Het tweede wat je kan doen om het opschuimen te voorkomen is door de melk te verdunnen met water. Probeer te experimenteren met de verhoudingen maar je kan beginnen met 75% water en 25% melk en langzaam de hoeveelheid melk verhogen totdat je de gewenste hoeveelheid rook en zachtheid hebt.

melk in waterpijp

Wat voor shisha kun je het best gebruiken als je melk als vloeistof gebruikt?

Wanneer je melk als vloeistof gebruikt in plaats van of met water, dan kun je het best een shisha gebruiken met een hoge vaas. De hoge vaas zorgt ervoor dat de ingang van de slang verder bij de vloeistoffen vandaan is waardoor het melk de slang niet in kan komen.

Moet je je waterpijp schoonmaken na het gebruik van melk?

Omdat melk snel bederft moet je je waterpijp na het roken goed reinigen. Spoel de slang goed door met water en zorg dat je na het roken de waterpijp direct schoonmaakt. Hiermee verklein je de kans dat de melk gaat aankoeken aan je vaas. Wanneer de melk aankoekt is dit veel moeilijker schoon te krijgen dan als het nog vers en vloeibaar is. Spoel de vaas een aantal keer goed om met heet water zodat alle melkresten verwijdert worden, je kan eventueel ook een speciale reinigingsborstel gebruiken.

Tips met melk in je waterpijp

Probeer eens geitenmelk uit in je waterpijp, dit is heel populair in het Midden-Oosten. Je kan ook kokosmelk in je waterpijp doen voor een tropisch tintje. Kortom je kan het niet gek genoeg maken, experimenteer met verschillende melksoorten en wie weet vind je een nieuwe favoriet.

Dit artikel is geschreven door shisha-lounges.nl.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges