Shisha Accessoires

Om een waterpijp te roken heb je niet alleen een waterpijp nodig, er zijn verschillende accessoires benodigd om met gemak een waterpijpsessie te houden. In dit blog gaan een aantal van deze accessoires besproken worden, de ene accessoire is noodzakelijker dan de andere.

Shisha Slang

Met behulp van de shisha slang kun je de lucht je de rook je longen in zuigen, zonder slang kun je geen shisha roken. Er zijn verschillende slangen verkrijgbaar op de markt, van basic tot luxe slangen met een prijsrange van 2 euro tot 50 euro met verschillende lengtes.

Shisha kop

De kop is een zeer belangrijk onderdeel van de shisha, hier doe je de tabak in. Zonder tabak rook je natuurlijk geen shisha. Koppen zijn te verkrijgen in verschillende maten en soorten. Hoe groter de kop is hoe meer tabak er in kan en hoe langer je ervan kan genieten.

shisha accessoires

Een tangetje

Een tangetje kan in de meeste gevallen ook niet ontbreken bij het roken van een waterpijp. Je kan een speciale waterpijp tang kopen of een metalen tangetje van huis mee pakken. Met het tangetje kun je de kooltjes vastpakken om deze te verplaatsen of te vervangen. Laat het tangetje niet op het kooltje liggen want dit kan heel heet worden.

Plastic dopjes voor de slang

Als je met meerdere mensen shisha gaat roken en de slang deelt kan het handig zijn om plastic tipjes te plaatsen aan het mondstuk van de slang, dit is hygienischer dan dat iedereen met zijn mond aan de slang zit te zuigen. Je wil toch niet dat je alle speeksel van die maat van je in je mond krijgen.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie wordt gebruikt om de kop met tabak af te dekken. Aluminiumfolie geleidt de warmte goed en je kan er zoveel gaten in prikken als je wil. Daarnaast is het totaal niet duur. Het kost wat oefening om de kop mooi af te dekken en mooie gaatjes te prikken, maar dit verleer je nooit! Er zijn ook voorgeprikte vellen op de markt waarmee je het kopje kan afdekken, hierdoor hoef je zelf de gaten niet te prikken voordat je gaat roken.

Windscherm

Een handig accesoire als je buiten waterpijp rookt is een windscherm. Dit dekt de kop met tabak en kolen af waardoor de wind de kolen niet kan oproken en daarmee voorkom je dat je heel vaak de kolen moet verwisselen. Rook je dus vaak buiten, dan kan het lonen om hierin te investeren. Je kan ook een windschermpje maken van aluminiumfolie, dit is natuurlijk minder effectief.

Kolendrager

Als je meerdere shisha’s tegelijk rookt, bijvoorbeeld met een grote groep kan het handig zijn om een kolendrager te hebben zodat je in één keer alle kolen kan verhitten en vervangen.

Waterpijp borstel

Om je shisha lang goed te houden moet je deze na iedere waterpijpsessie wassen, dit kan alleen met water maar dit neemt niet alle viezigheid mee. Met een speciale waterpijpborstel kun je de waterpijp

goed onderhouden, tevens is deze borstel er speciaal voor gemaakt om de waterpijp niet te beschadigen.

Dit artikel is geschreven door www.shisha-lounges.nl.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges