Shisha Kooltjes

Om de shisha aan te kunnen zetten heeft men shisha kooltjes nodig om voldoende warmte op de shisha kopje nodig om de smaak te kunnen verhitten. Er zijn verschillende soorten kooltjes maar ze zijn de onderscheiden in twee categorieën. Dat zijn de “instant” kooltjes en de natuurlijke kooltjes.

Instant kooltjes

De naam van deze categorie zegt al veel over het product zelf. De kooltjes in deze categorie gaan heel snel aan in vergelijking met de natuurlijke kooltjes. Hoe herken je de instant kooltjes? Om het heel makkelijk te maken, het zijn de kooltjes die op Oreo’s lijken. Zwarte ronde kooltjes in een plastic verpakking waar er meestal 10 stuks in zitten. De kooltjes zijn volledig aan na ongeveer 30 seconden. Dat is een groot voordeel omdat je niet zo lang op je kooltjes hoeft te wachten in vergelijking met de natuurlijke kooltjes. Helaas zijn er ook nadelen aan verbonden.

Ten eerste assen de kooltjes erg snel. Voor een rondje shisha heb je meerde “instant” kooltjes nodig. Ten tweede geeft het een aparte nasmaak aan de shisha zelf. De chemische constructie van het kooltje is het heel snel aan, maar helaas geeft het ook een rare nasmaak. Door de chemische constructie is het ook de vraag of het gezond is om deze kooltjes te gebruiken. Deze kooltjes te vermijden betekent het zeker niet dat shisha roken gezonder is. Shisha roken blijft op lange termijn schadelijk net als sigaretten roken.

Natuurlijke kooltjes

De kooltjes in deze categorie zijn van natuurlijke middelen gemaakt. Bamboe en kokosnoot zijn tegenwoordig het populairst in de natuurlijke kooltjes categorie. Het duurt wel even voordat deze kooltjes aan zijn. De “instant” kooltjes gaan makkelijk met een aansteker of lucifer aan terwijl je voor de natuurlijke kooltjes een gasfornuis of kolenbrander nodig hebt.
Het nadeel van het gebruiken van deze kooltjes is tijd. De voordelen zijn dat ze veel langer aanblijven en je dus minder kooltjes gebruikt per rondje shisha. Een ander voordeel is dat het geen nare nasmaak achterlaat tijdens het shisha roken. Er zijn wel verschillende soorten kwaliteiten in deze categorie. De goedkope natuurlijke kooltjes assen veel sneller dan de dure natuur kooltjes.

Nogmaals, door het roken van natuurlijke kooltjes maakt het roken van een shisha niet gezonder. Het maakt het fijner en minder schadelijker.

Meer weten over shisha tabak?

 

Shisha Kooltjes