Shisha Lounges: The Next Big Thing?

Je hebt waarschijnlijk een waterpijp gezien. De meeste kinderen die in de Verenigde Staten zijn opgegroeid, hebben vrijwel zeker een waterpijp gezien. Maar zoals de meeste mensen ben je waarschijnlijk vergeten hoe deze shisha eruit ziet en waarvoor ze worden gebruikt. Even een flashback, denk aan het verhaal van een meisje genaamd Alice die schijnbaar strandde in een vreemde, fantasierijke wereld. In het verhaal van Lewis Carroll, Alice in Wonderland, stuit Alice op een arrogante en nieuwsgierige rups. Boven op een gigantische paddenstoel en rokend wat een vreemd muziekinstrument lijkt te zijn, stelt de rups Alice een heel gedenkwaardige vraag: ‘Wie ben JIJ?’ Het muziekinstrument is helemaal niet echt een muziekinstrument. Het is in feite een waterpijp en deze uit een waterpijp rokende rups is hoe de meeste kinderen hun eerste glimp opvangen van dit merkwaardig vreemde rookapparaat. (De waterpijp).

Toen Lewis Carroll in 1865 het verhaal van Alice schreef, bestonden er al eeuwenlang waterpijpen. Hoewel het nooit echt populair was in Europese landen, is het nog steeds erg populair in oosterse culturen zoals Egypte en India. Dus, hoe komt het dat dit mysterieuze ding genaamd hookah nooit zijn dag heeft gezien in Europa of, meer recentelijk, in de Verenigde Staten? Misschien is het zover!

Sigaren destijds enige alternatief op een sigaret?

In het verleden waren sigaren de ‘gastronomische rook’ voor diegenen die uit de conventionele, sigaretten rookvorm wilden breken. Gemaakt van hoogwaardige tabak en met de hand gerold in exotische landen, zijn sigaren een echte kanshebber geworden voor de met additieven doordrenkte sigaretten van de moderne tijd. Sigaren zijn zelfs zo populair geworden dat ze een hele industrie hebben opgezet die is gebaseerd op hun bestaan. Sigarenwinkels en tabaksspeciaalzaken zijn het bewijs van de winst die kan worden behaald met de verkoop van tabak in een andere vorm dan die van de sigaret. Naast sigarenwinkels hebben sigarenbars bewezen dat op roken toegesneden etablissementen zowel sociaal aanvaardbare als enorme winstcentra kunnen zijn voor hun eigenaren. Het is de maatschappelijke acceptatie van de sigarenbar die waterpijpbars, waterpijpcafés en shisha lounges mogelijk maakt!

Verschil sigaret en shisha roken

Het lijdt geen twijfel dat de tabaksindustrie betere tijden heeft gekend en het is een wonder dat na de nasleep van de Big Tobacco-rechtszaken deze bedrijven er nog steeds zijn. Wist je dat er meer dan 600 wettelijk toegestane additieven zijn die tabaksfabrikanten aan hun sigaretten kunnen toevoegen? Dat is een geweldige cocktail van chemicaliën die sigarettenrokers in hun lichaam stoppen elke keer dat ze ervoor kiezen om weer een sigaretje op te steken! Ter vergelijking: de hedendaagse waterpijptabak, gewoonlijk shisha genoemd (uitgesproken als shee-shuh), bestaat slechts uit een handvol natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zijn meestal tabak, volledig natuurlijke glycerine of honing, suiker en natuurlijke smaakstoffen. Dat zijn 596 additieven en chemicaliën minder dan in een normale sigaret! Het zijn dergelijke feiten die de meeste mensen doen geloven dat waterpijp roken een minder schadelijk alternatief is voor het roken van sigaretten. Helaas is er geen grote studie uitgevoerd om de gezondheidseffecten van het roken van waterpijp te evalueren. We zullen dus moeten wachten op een definitief antwoord op die vraag.

De Turkse waterpijp

Toen de Turken eeuwen geleden de waterpijp uitvonden, deden ze dat met één doel voor ogen. Tot dan toe werd tabak gerookt in pijpen die doen denken aan vredespijpen van de Amerikaanse Indianen. Bij het roken uit deze pijpen was de rook zeer dicht bij de brandende tabak zelf. Iemand kwam op het idee om de rook door water te filteren om de rook af te koelen tot een aangename temperatuur. De eenvoud van de waterpijp maakte het meteen een hit en was een belangrijke reden waarom waterpijpen nog steeds voorkomen in zoveel oosterse culturen. Hoewel niet oorspronkelijk gepland toen de waterpijp werd uitgevonden, fungeert het water waar de rook doorheen gaat eigenlijk als een natuurlijk filter dat helpt bij het filteren van teer en andere onzuiverheden die ontstaan ​​bij het roken van tabak. Vele jaren nadat de waterpijp was uitgevonden, liet iemand per ongeluk zijn tabak in wat melasse vallen, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor moderne waterpijp shisha. Het was de toevoeging van melasse, nu vervangen door volledig natuurlijke glycerine, die de verbrandingssnelheid van de tabak vertraagde en het in feite mogelijk maakte de tabak te verhitten in plaats van te verbranden. Het verhitten van tabak resulteert in een groter smaakpotentieel en verlaagt de hoeveelheid nicotine die vrijkomt tijdens het roken.

Moderne waterpijp ook wel shisha genoemd

De waterpijpen van vandaag, hoewel gemoderniseerd en bijgewerkt, zijn trouw gebleven aan het oorspronkelijke doel van hun maker. Traditioneel gemaakt van glas en messing, worden waterpijpen nu gemaakt van materialen zoals acryl, kristal en staal. Ook is de ooit met de hand vervaardigde kunst getransformeerd in een volwaardige industrie die recordaantallen waterpijpen verkoopt. Waterpijp shisha is ook volwassen geworden. De productie van waterpijp shisha is ongekend hoog en grote fabrikanten creëren steeds meer smaken die door klanten over de hele wereld kunnen worden geconsumeerd. Smaken omvatten alles van fruitige appels en sinaasappels tot regionale favorieten zoals kauwgom en vanille. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende smaken om uit te kiezen en er worden er steeds meer toegevoegd. Het precieze mengsel van ingrediënten heeft ook een tabak met smaak opgeleverd die langer meegaat. In feite kan één persoon die rookt bijna een uur lang een kom tabak roken zonder de tabak te hoeven vervangen.

Shisha Lounges de nieuwe hit?

Een klein aantal ondernemers heeft het potentieel van de waterpijp erkend en is begonnen met het openen van bars, cafés en lounges die specifiek zijn afgestemd op de verhuur en verkoop van waterpijpen. In slechts een korte periode hebben ze bewezen dat er serieus geld te verdienen is in de waterpijp service branche voor diegenen die bereid zijn zich in schijnbaar niet-verankerde gebieden te wagen. Het meest verrassend is de lage initiële investering die nodig is om een ​​shisha lounge te openen. Voor de meeste locaties is slechts 10 tot 15 waterpijpen per 1.000 vierkante meter aan klanten zitplaats voldoende en zal het vrijwel garanderen dat er genoeg waterpijpen zijn om rond te gaan. Bij aankoop in grotere kavels kunnen de kosten van elke waterpijp overal tussen de  20 en 80 euro bedragen en sommige groothandels zullen de waterpijpen zelfs gratis aanbieden als de bar of het café ermee instemt om hun waterpijp tabak bij het bedrijf te kopen. Huurprijzen voor waterpijpen lopen overal uiteen van 10 euro in een shisha lounge tot 25 euro in waterpijp cafés! Natuurlijk is het huurplan volledig aan de eigenaar van het bedrijf en bevat het meestal een enkele kom waterpijp shisha om te roken. Goedkopere na vullingen van shisha tabak moedigen klanten aan om in de intieme omgeving rond te hangen en te socializen. De meeste klanten roken niet alleen, maar kiezen in plaats daarvan voor groepen van 3 tot 4 personen. Dit verkort de levensduur van elke kom tabak en verhoogt het aantal nieuwe waterpijp sessies dat door elke groep wordt gekocht.

Voordat u waterpijpen kunt gaan verhuren, moet u eerst contact opnemen met de lokale, provinciale en federale overheid om ervoor te zorgen dat u geen wetten of voorschriften overtreedt. Voor de meeste gebieden is een vergunning of vergunning voor tabaksverkoop alles wat nodig is om waterpijpen te verhuren. Dit is natuurlijk een aanvulling op de typische staatsbelastingvergunning of licentie. U moet ook de lokale bestemmingsvereisten controleren en de beste locatie voor uw bar of café bepalen. Er zijn een aantal groothandels beschikbaar om uw café of bar in de kortst mogelijke tijd aan de praat te krijgen. Het wordt aanbevolen dat u kiest voor klantenservice en ondersteuning voor bespaarde centen, omdat het vaak moeilijk is om bedrijven te vinden die aansluiten bij de Amerikaanse manier van zakendoen.

waterpijpen in shisha lounge

Zoals je kunt zien, hebben hookahs hun weg gevonden naar de Europese en Amerikaanse levensstijl. De sigarenrepen van weleer hebben de weg vrijgemaakt voor een unieke kans voor de ondernemers van nu. Hookah-cafés, hookah-bars en shisha lounges zullen miljoenen verdienen door het publiek iets te bieden waarnaar ze op zoek waren en dat ze niet hebben kunnen vinden in de talloze andere cafés en bars. Waterpijpen brengen de sociale, intieme bijeenkomsten van vrienden terug die lang verloren zijn gegaan door de drukte van het moderne leven. Oh, en wie weet? Je waterpijp bar, waterpijp café of shisha lounge kan het volgende grote ding zijn!

 

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges