Shisha tabak

Om lekker een waterpijp te kunnen roken heb je natuurlijk shisha tabak nodig. De shisha tabak plaats je in je kopje om daar vervolgens de kooltjes op te zetten. Maar wat zit er precies in waterpijp tabak? Shisha tabak bestaat uit vier ingrediënten. Dat zijn Tabaksbladeren, Molasse, Glycerine en Smaak.

Tabaksbladeren

Dit zijn tabaksbladeren die onder andere ook gebruikt worden voor sigaretten. De bladeren worden eerst gedroogd om vervolgens in stukken gesneden te worden. De in stukjes gesneden tabaksbladeren worden vervolgens gemengd met Molasse, Glycerine en Smaak. De combinatie van al deze ingrediënten noemt men Shisha Tabak.

Molasse

Melasse of molasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Dit wordt samen gemengd met de tabaksbladeren, glycerine en smaak.

waterpijp tabak

Glycerine

Glycerine is een kleurloos doorzichtige vloeibaar middel dat het zoete smaak aan de tabaksbladeren geeft.

Smaak

De eerste drie ingrediënten zijn de basis die iedere waterpijp tabak heeft. Het enige wat dat onderscheid is smaak. Er zijn heel veel verschillende waterpijp smaken. Enige wat je nodig hebt is smaak concentraten van wat jij het liefst wilt roken. Al deze ingrediënten zijn natuurlijk online beschikbaar.

Dit is de meeste gebruikte methode om waterpijp tabak te maken. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Ook dit is makkelijk te vinden op het internet.

Bekende merken waterpijp tabak

Er zijn wereldwijd heel veel bekende waterpijp tabak merken. In Nederland kent men vooral het merk Al-Fakher. Maar als we naar onze buurland Duitsland kijken zien we dat de markt daar ook internationale waterpijp tabak merken aanbied. De bekende merken zoals Star Buzz en Social Smoke zijn high end tabak merken. Verder heel veel verschillende Duitse tabak merken met smaken waar je nog nooit van gehoord hebt. Helaas mogen de shisha lounges in Nederland buitenlandse tabak verkopen. Dat heeft allemaal met de accijns te maken en de zegels op de verpakkingen.

Wilt u meer weten over shisha kooltjes? Lees er dan meer over op http://u48527p52091.web0107.zxcs-klant.nl/shisha/shisha-kooltjes/