Stinkt je huis als je binnen waterpijp rookt?

Stinkt je huis als je binnen waterpijp rookt?

Het regent buiten echt hard! Het is te koud buiten. De lounge is gesloten. Het is het einde van de maand en ik zit best krap met mijn geld, dus naar een shisha lounge gaan, wordt moeilijk. We hebben allen wel eens in een van de boven genoemde situatie gezeten.

Dus waarom zou ik thuis niet met vrienden shisha roken? Dat kan inderdaad een goed idee zijn, maar er zitten voor- en nadelen bij.

Voor- en nadelen van de waterpijp binnen gebruiken

Veel mensen denken dat het veel goedkoper is om thuis een waterpijp te roken. Dat ligt er natuurlijk aan hoe vaak je thuis rook. Wil je het eenmalig houden? Dan betaal je veel meer dan wat je bij een lounge zal betalen. De kosten van tabak en kooltjes zijn vrij hoog als je het op een single-sessie houdt.

Als je thuis rookt, hebben vele de optie om binnen te roken of in de tuin. Mocht je in de tuin roken, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Het rook blijft niet hangen in open lucht. Wil je binnen roken? Dan zou ik daar 2 keer over nadenken. Buiten, eigen ervaringen heb ik vaak genoeg in een situatie gezeten waar het roken van een shisha binnen nadelig kan zijn.

 

waterpijp binnen gebruiken

Aansteken van de waterpijp kooltjes

Laten we beginnen met het aansteken van de kooltjes. Het opsteken van kooltjes brengt een bepaalde geur naar binnen dat vergelijkbaar is met het begin van een barbecue. Deze geur blijft hangen. Natuurlijk is het geur veel minder zodra de kolen helemaal aan zijn. Onze advies is natuurlijk om kooltjes buiten aan te steken. Tenzij je een heel goed ventilatiesysteem in je huis hebt. De geur dat vrijkomt tijdens opsteken van de kooltjes binnen blijft niet alleen hangen, maar kan je ook hoofdpijn geven wat natuurlijk niet fijn is.

Geur van de waterpijp die vrij komt tijdens het gebruiken

Bij het roken van een waterpijp komen er natuurlijk geuren vrij van de verdampte tabak. Dus blijft het geur hangen? Dat ligt natuurlijk aan een paar factoren. Laten we beginnen met de ruimte waar je shisha rookt. Als je shisha in een kleine ruimte rookt, is de kans heel groot dat het geur blijft hangen. Bij een grote ruimte is de kans kleiner. Maar dit ligt er natuurlijk aan wat je rookt. Tabak als dubbel-appel, appel-mint, druif-mint en love 66 hebben hele sterke geuren. Hoe vaker je zulke smaken binnen rookt, hoe groter de kans dat het blijft hangen en andere mensen het kunnen ruiken.

Oplossingen

Maar er zijn natuurlijk oplossingen hiervoor. Een raam openzetten doet wonderen. Verder is het ook handig om de keuken ventilatie aan te zetten. Dit zorgt er ook voor dat de geur niet sterk blijft hangen. Het luchten van de kamer waar een waterpijp sessie is gehouden is heel belangrijk. Mocht je in een gesloten ruimte zitten zonder ramen of verse lucht is het te verwachten dat je hoofdpijn krijgt. Een stinkende shisha ruimte kun je ook met wierook bestrijden. Al hoe wel, het zorgt er alleen voor dat er een andere geur binnen is.

Conclusie

Als je je afvraagt waarom er het niet stinkt bij vele shisha lounges, komt het doordat het voor shisha lounges verplicht is om een goede luchtventilatie te hebben. De reden hierachter is om het rook in de lounge zo veel mogelijk weg te halen. Een lounge met een slecht ventilatiesysteem zorgt er dan ook vaak voor dat klanten misselijk worden of met hoofdpijn de lounge verlaten. En dat wil niemand natuurlijk.

Dit artikel is geschreven door shisha-lounges.nl.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges