Waarom is roken slecht voor je gezondheid? – De vele redenen waarom roken slecht voor je is

Waarom is roken slecht voor je gezondheid?

Roken is erg slecht voor je gezondheid. Waarom is roken slecht? Er zijn eigenlijk veel redenen waarom roken slecht voor je is. Roken betovert doom voor je gezondheid en die van je dierbaren. Rokers overlijden voortijdig en hebben veel gezondheidsproblemen. Ze dragen de meeste van hun gezondheidsproblemen tot op hoge leeftijd.

Een sigaret bevat duizenden chemische verbindingen en veel giftige stoffen. Wanneer u een sigaret inhaleert, brandt deze bij ongeveer 60 ° C in de kern en 700 ° C aan de punt.

De schadelijke producten afkomstig van een sigaret zijn onder meer:

Nicotine

Dit is zeer verslavend en de belangrijkste oorzaak voor verhoging van de bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw lichaam.

Teer

Een kankerverwekkende stof

Koolmonoxide

Dit vermindert het zuurstofgehalte in het lichaam.

Gas en andere deeltjesvormige stoffen

Deze zijn verantwoordelijk voor obstructieve longaandoeningen.

Roken is erg slecht voor je gezondheid omdat het kanker en emfyseem veroorzaakt.

Roken veroorzaakt meer dan elf soorten kanker, waaronder mond-, blaas-, pancreas-, nier-, slokdarm-, maag- en leverkanker. Emfyseem is een chronische ziekte. Het vernietigt uw longen geleidelijk resulterend in astmatische aanvallen, kortademigheid, hyperventilatie en andere ademhalingsstoornissen.

Roken is verantwoordelijk voor veel cosmetische problemen, zoals gebeitste tanden, slechte adem en vroege rimpels rond de mond, gele nagels en veranderende kleur van de huid. Rokers zijn drie keer kwetsbaarder voor het verliezen van hun tanden dan niet-rokers.

Roken vermindert de zuurstoftoevoer naar het hart.

Dit verhoogt de kans op bloedstolling, hogere bloeddruk en cholesterolproblemen. Er zijn zoveel redenen waarom roken slecht voor je is.

Dus weer; waarom is roken slecht? Roken veroorzaakt ook vroeg begin van staar, rugpijn, hoge kans op een beroerte, tal van miskramen, langdurige arbeid bij zwangere vrouwen en voortijdige bevalling van baby’s. Baby’s geboren uit rokende moeders kunnen bij de geboorte lijden aan wiegendood (SIDS). Sommigen ontwikkelen gedragsproblemen in de vroege kinderjaren of tieners. Dit telt ook voor waterpijp roken.

roken slecht voor je

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges