Wat is een waterpijp nou eigenlijk?

Wat is een waterpijp nou eigenlijk?

De waterpijp heeft een lange en legendarische geschiedenis. Waterpijpen, ook wel bekend als een bubbelbel, narghile, shisha of waterpijp, worden onder andere al eeuwenlang gebruikt voor een zachte ervaring met roken in Azië en het Midden-Oosten. Vanuit India naar het Midden-Oosten begon de waterpijp als een bescheiden kokosnootschaal. In Turkije ontwikkelde het zich tot de ware waterpijp en werd het een steunpilaar van het koffiehuisleven in de 17e eeuw. Waterpijp roken is nog steeds heel gebruikelijk in cafés en restaurants in het hele Midden-Oosten.

waterpijp afbeelding

Waterpijp gebruik

Veel rituelen, van voorbereiding, verlichting en rooketiquette, omringen het gebruik van de waterpijp. Mensen verzamelden zich in de koffiehuizen om samen te roken, nieuws en verhalen uit te wisselen – of gewoon stille, meditatieve tijd te delen. Herinnerend aan een meer ontspannen en niet gehaast verleden, toveren waterpijpen verhalen over reizen langs de Nijl, lange nachten in exotisch geurende tuinen, het kruid van de bazaar en de bochtige muziek van de buikdans.

Wie gebruikt de waterpijp?

Waterpijpen werden gerookt door vrouwen verzameld voor thee, door studenten die intellectuele discussies voeren, mannen die kansspelen spelen en eenvoudige bijeenkomsten van vrienden voor plezier en ontspanning. Een gast een trekje geven bij de huiswaterpijp, of narghile, shisha, was een teken van welkom en gastvrijheid. In plaats van een gewoonte van nervositeit, zoals velen de sigaret zouden kunnen classificeren, is de waterpijp een ingang tot rust en reflectie. Het is een verbinding met het verleden en een oase van beschaafde gemeenschap in het hectische heden.

De geschiedenis

Met zo’n lange geschiedenis is het niet verwonderlijk dat het vakmanschap in een waterpijp het niveau van kunst benadert; De meeste waterpijpen zijn prachtig gedetailleerd en mooi. Eens werd elk deel van de waterpijp geproduceerd door een ambachtsman die speciaal was getraind om alleen dat stuk te produceren. Gebruikte materialen omvatten zilver, kristal en barnsteen. Wanneer je de eeuwenlange traditie en het ritueel toevoegt waarin de waterpijp is doordrenkt. Is het gemakkelijk om te zien dat deze oude waterpijp het verband vormt van een unieke en weelderige ervaring in rook en sociale interactie – en waarom het zo  populair in het Westen is.

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges