Waterpijp ziekte

 

Hookah Sickness, een bekende term onder alle waterpijp gebruikers. Het komt helaas regelmatig voor dat je waterpijp sessie ‘bad’ gaat. Je kunt dan tijdens of na het gebruiken van de waterpijp hoofdpijn krijgen. Maar soms gaat het nog iets verder en kun je zelfs misselijk en/of duizelig worden. Dit kan tijdens het roken van de shisha gebeuren maar ook erna. Wij hebben hier een duidelijke video waarin alles uitgelegd wordt. Onder deze video zullen wij nog een duidelijke uitleg plaatsen. Je denkt misschien wanneer je in deze ‘bad’ vibe terecht komt dat waterpijp roken schadelijk is voor je gezondheid. Maar dit is niet zo, wij zullen het hieronder duidelijk uitleggen en beschrijven. Zodat jij de volgende keer deze waterpijp hoofdpijn (hookah sickness) tegen kunt gaan.

 


De symptomen van waterpijp ziekte

Dit zijn de veel voorkomende symptomen van waterpijp ziekte (hookah sickness):
– Hoofdpijn (Pijn in of aan je hoofd).
– Misselijkheid (Je hebt het gevoel dat je moet gaan overgeven).
– Duizeligheid (Je hebt het gevoel dat je gaat flauwvallen).

shisha hoofdpijn

Oorzaken van deze waterpijp ziekte (Hookah sickness)

 • Je hebt te weinig gegeten (Het is belangrijk een goede bodem te leggen voordat je gebruik maakt van de waterpijp. Een waterpijp sessie op een lege maag is een slecht idee!)
 • Nicotine (Je bent nicotine niet gewend, je lichaam krijgt het normaal nooit of nauwelijks binnen. Je gebruikt nu tijdens je waterpijp sessie een tabakssmaak met heel veel nicotine erin. Dit kan gevolgen hebben voor je lichaam).
 • Uitdroging (Je hebt te weinig vocht gedronken en begint aan een waterpijp sessie. Dit is de grootste oorzaak van de hookah sickness. Drink dus voldoende voor of tijdens de shisha sessie).
 • Te snel inhaleren (Telkens wanneer jij een hijsje (pof) neemt van je waterpijp, krijg je minder zuurstof in je hersenen. Als jij te vaak achter elkaar inhaleert kan dit duizeligheid veroorzaken. Onze tip? Doe dus rustig aan met het inhaleren van de rook).
 • De tabak is verbrand (De waterpijp tabak heeft niet het eeuwige leven. Wanneer deze is opgebrand stop dan met de waterpijp sessie, dit kan ook zorgen voor hoofdpijn bij de gebruiker).

Hoe voorkom ik deze waterpijp ziekte (Hookah sickness)


Hoe zorg ik ervoor dat ik geen hoofdpijn krijg van mijn waterpijp sessie?

 • Eet voldoende
 • Drink voldoende
 • Doe rustig aan, ga niet te snel hijsen aan de waterpijpslang
 • Neem pauzes, doe niet meerdere waterpijp sessies achter elkaar zorg dat er voldoende ruimte tussen zit.
 • Gebruik geen drank en/of drugs tijdens de waterpijp sessie. Dit vergroot de kans op hoofdpijn.
 • Zorg ervoor dat de kool goed aan staat en niet de tabak aanraakt.
 • Zorg ervoor dat de waterpijp goed gereed is gemaakt, denk hierbij aan: zit er voldoende water in? Zit er voldoende tabak in? Zitten er genoeg gaatjes in de folie?

Wij hopen dat deze tips jou helpen om minder en/of geen hoofdpijn meer te krijgen van de waterpijp!

Zoeken

Shisha Lounges Bekijk een aantal random shisha lounges